Gastouders

Korte inleiding

Wil je een deel van de wereld eens bij je thuis? Wil je meer te weten komen over andere culturen of wil je andere culturen laten kennis maken met onze gewoontes? Waarom dan geen gastouder worden van Bonheidansfestival? Je zorgt ervoor dat ze zich thuis voelen voor, tijdens en na de optredens van het Bonheidansfestival.
Tussen de optredens door maak je vrienden voor het leven… Samen met vele andere gastouders beleef je dagen vol vriendschap, plezier, muziek, dans en samen zijn.

Meer informatie

Elk jaar zijn we op zoek naar gezinnen die buitenlandse gasten van het Bonheidansfestival willen opvangen en wegwijs maken in België. Die gasten zijn dansers en muzikanten die zullen deelnemen aan de voorstellingen van het festival.

Als gastouder of gastgezin heb je een meer intense band met enkele van de bijna 50 buitenlandse gasten en help je de organisatie van het Bonheidansfestial. Als gastouder verschaf je kost en inwoon door twee of meerdere buitenlandse gasten gedurende enkele dagen te laten overnachten en maaltijden te voorzien. Daarnaast wordt van gastouders verwacht dat de buitenlandse gasten op de afgesproken dagen en uren naar het festivalterrein worden gebracht voor de optredens of uitstapjes.

Periode van het Bonheidansfestival

Het Bonheidansfestival vindt jaarlijks plaats in de derde week van augustus in Bonheiden. In 2023 zal het doorgaan in de week van 17 tot 20 augustus. Buitenlandse gasten komen in België aan vanaf ten vroegste woensdag, en vertrekken terug op zondagavond of maandag. Deze dagen kunnen veranderen in functie van hoe het festival dit jaar wordt georganiseerd, en meer concrete informatie zal voorzien worden aan gastouders wanneer het festival vorm krijgt.

Neem contact met ons op

Al onze bestaande gastouders zullen je graag vertellen hoe interessant, leerrijk en leuk en vooral verrijkend het is om een ander land, een ander volk, een andere cultuur van binnenuit te leren kennen door hen enkele dagen in huis te nemen. Indien je in Bonheiden of omgeving woont en graag als gastouder in aanmerking zou willen komen kan je ons contacteren via ons contact formulier.

Zara Peiffer, verantwoordelijke gastouders