Bonheidansfestival

Ga snel naar

Bonheidansfestival

Inleiding

Het Bonheidansfestival, voordien het Internationaal Folklore Festival genoemd, is een jaarlijkse feestelijke traditie waarbij volkskunsten uit de hele wereld te zien, horen en beleven zijn. Gedurende een week komt de wereld samen in Bonheiden. Onze slogan luidt daarom als volgt. “De Wereld, Ons Dorp”

Het festival werd jaar geleden in 1974 voor het eerst georganiseerd, en sindsdien is het uitgegroeid tot een hoogmis van culturele verbondenheid tussen alle deelnemende landen.

Hieronder is een kleine selectie van foto’s die genomen zijn doorheen de afgelopen jaren tijdens de voorstellingen op ons festival.

Gastouders

Wij zijn elk jaar op zoek naar nieuwe gezinnen die buitenlandse gasten zoals dansers en muzikanten willen opvangen tijdens ons festival. Bezoek zeker onze gastouder pagina voor meer informatie en prachtige getuigenissen!

Het Bonheidansfestival in 2024

Dit jaar opent ons festival met een voorstelling voor gastouders en genodigden op donderdag 22 augustus en we sluiten af op zondag 25 augustus.
De planning van het weekend zal er hetzelfde uitzien als vorig jaar.
We hopen ook dit jaar 3 landen te kunnen verwelkomen en daarvoor zijn we nog op zoek naar gastouders! Wij als organisatie weten als geen ander dat er zonder onze fantastische groep gastouders geen festival mogelijk zou zijn.

Vorige edities van het Bonheidansfestival

47ste Bonheidansfestival (2023)

De 47ste editite van het Bonheidansfestival ging door van 17 tot 20 augustus 2023 in het GC ’t Blikveld in Bonheiden, met groepen uit Argentinië, Engeland en Hongarije.

46ste Bonheidansfestival (2022)

46ste bonheidansfestival logo

Na twee festivalloze zomers door de Covid pandemie ging het Internationaal Bonheidansfestival terug door in augustus. De 46ste editie van het Bonheidansfestival was een korte editie, en ging door van 19 tot en met 21 augustus 2022 in het GC ’t Blikveld in Bonheiden. Tijdens dit driedaagse festival kwamen groepen uit onder andere Duitsland en Schotland.