Retro weekend aan de Semois

Gepubliceerd door De Krekels op

Tijdens het weekend van 20 tot 22 oktober stond het jaarlijkse Retro Weekend gepland. Een moment waar steeds naar uitgekeken wordt door alle deelnemers. Dit jaar trokken we richting de Ardennen. Er werd gekozen voor Hostellerie le charme de la Semois. Daar werden we het ganse weekend culinair verwend.

Het weekend is er vooral om te ontspannen, bij te praten en veel plezier te maken met elkaar. Er zijn bezoeken gepland in groep, maar deze zijn niet verplicht.

Zaterdagvoormiddag heeft één groep de leisteenmijn Ardoise’Alle bezocht. Één van de weinige leisteenmijnen die België had. Dankzij de deskundige uitleg van de gids kregen we een goed beeld van hoe het was om te werken in de mijn en het leven van die tijd.

Een andere groep koos ervoor om een stevige wandeling te gaan maken of om Bouillon te gaan ontdekken. Het kasteel van Bouillon blijft de moeite waard om te bezoeken.

’s Middags werden de magen gevuld in plaatselijke tavernes met natjes en droogjes.

In de namiddag kon iedereen kiezen wat men deed: gaan bowlen, een stevige wandeling maken, uitrusten in het hotel, Bouillon verder ontdekken, …

Na een eerste fijne dag zagen we elkaar terug in het hotel voor de aperitief en voor alweer een heerlijk gastronomisch menu. Napraten deden we achteraf in de bar, waar de handwerkjes werden bovengehaald, herinneringen werden opgehaald aan vroegere uitstappen en reizen. Altijd fijn om leuke momenten nog eens te kunnen vertellen.

Op zondag was er nog een laatste ontbijt om dan verschillende wegen op te gaan. 1 groep heeft de brouwerij van Rochehaut bezocht, een andere groep het dierenpark van Rochehaut met een treintje. ’s Middags zagen we elkaar in de brasserie van de brouwerij om het weekend op gepaste manier af te sluiten!