Krekels

De Krekels waren in 1973 het eerste lid van de Krekel-familie met allemaal jongeren tussen 14 en 20 jaar. Meer dan 40 jaar later zijn wij nog steeds een jonge enthousiaste dansgroep. De jongsten zijn 16, de ervaren rotten zijn twintigers & dertigers.
 
We worden vaak gevraagd op buitenlandse festivals en daar proberen we dan ook minstens één keer per jaar aan deel te nemen. Zo waren we de laatste jaren al te gast in Canada, Duitsland, Estland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Litouwen, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Turkije, USA, Zweden en Zwitserland. 
 
We repeteren elke vrijdag avond van 20h15 tot 22h en dit onder begeleiding van een live orkest. Tijdens deze repetities werken we aan traditionele Vlaamse dansen en aan typische meisjes- en jongensdansen, maar eveneens aan eigentijdse creaties, gebaseerd op de klassieke passen en figuren.
 
Maar wij doen ook meer dan dansen. De groepssfeer is uitstekend en daardoor genieten we nog eens extra van onze weekends, de jaarlijkse reizen, ons eigen Bonheidansfestival en allerlei andere activiteiten. Al wie zin heeft om met ons mee te doen, is van harte welkom!

Natascha, Jonas, Jeroen en Jef